Gå direkt till innehållet.

Välkommen att använda den nya e-tjänsten. Vi utvecklar den fortfarande och uppskattar din feedback. Du hittar en feedbackblankett i nedre kanten på sidan.

Din webbläsare är föråldrad. För att få en så bra användarupplevelse som möjligt kan du uppdatera din webbläsare

Namnändring

I den här tjänsten kan du ansöka om ändring av namn. Handläggningen av namnändringar tar några månader. Beslutet skickas per post. Du betalar handläggningsavgiften när du skickar ansökan. Avgiften betalas inte tillbaka även om namnet i ansökan inte godkänns. Identifiera dig innan du fyller i ansökan.


Ändring av förnamn

Du kan ansöka om ändring av ett eller flera förnamn. Handläggningsavgiften för en namnändring är euro. Du kan också prova nya namn innan du ansöker.

Pröva nya förnamn

För förnamns ansökan behöver du

  • nätbankskoder för att betala ansökan
  • Eventuellt en fritt formulerad motivering

Ändring av efternamn

Du kan ansöka om att börja använda ett tidigare efternamn. Du kan också ansöka om ändring av ditt nuvarande efternamn eller om ett nybildat namn.

Tjänstens prislista
Återgång till tidigare efternamnPris 45 euro
Du har rätt att börja använda ett tidigare efternamn.
Annan ändring av efternamnPris 45 eller 110 euro
Om ditt efternamn är sammansatt av olika delar (en efternamnskombination), kan du ansöka om att avstå från den ena delen, avstå från bindestrecket mellan delarna eller lägga till ett bindestreck mellan delarna. Du kan också ansöka om ett annat efternamn eller ett nybildat efternamn.

För efternamns ansökan behöver du

  • nätbankskoder för att betala ansökan
  • en fritt formulerad motivering, om du ansöker om annat än ett tidigare efternamn